Resultaten: Weerstation met de microcontroller R8C/13

Het programma weerstation1 is geschreven in C en runt in de microcontroller. Hiervoor is de C-compiler NC30 met daarbij de ontwikkelomgeving HEW gebruikt.
Alle programma's zijn te downloaden van de download pagina.

Het programma weerstation2 is een programma, geschreven in Visual Basic, en ontvangt van het weerstation elke 10 seconden de metingen (RawData). Vervolgens worden de metingen opgeslagen in een MYSQL database. Na 10 minuten worden de metingen uit de database gelezen en gemiddeld tot een 10 minuten gemiddelde (10 Min Average).

De metingen worden door het programma omgerekend naar een werkelijke waarde (derde kolom). De vierde kolom toont enkele afgeleide grootheden:

Het programma weerstation3 is ook in VB geschreven en toont de metingen uit de database in een grafiek:

Het programma weerstation4 is de webversie. Met een eenvoudig keuzemenu is te kiezen uit een 24 uur of 31 dagen grafiek. In een tweede keuzemenu is de temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, lichtmeting, windsnelheid, dauwpunt of gevoelstemperatuur te kiezen. Vervolgens worden de gegevens uit de MYSQL database van het weerstation in een grafiek weergegeven op de webpagina.
Als webserver is de USB webserver ( www.usbwebserver.com/ ) toegepast. De webpagina is opgebouwd uit html-, javascript- en php code. De grafiek is met de tool jpgraph (www.aditus.nu/jpgraph) opgebouwd.

Hieronder nog enkele foto's van het weerstation:

Microcontroller en sensoren:

Microcontroller en sensoren

Weersation op een plank, met accespoint als draadloos medium naar de computer:

De windmeter:

Aan het werk:

 

 

De programma's kun je hier downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 


 Reageer

Voor ideeŽn en informatie over dit project kun je een e-mail sturen.